A+ A A-

U Muftijstvu tuzlanskom održan prijem za penzionisane imame i nove hafize

18 02 2020 02 tuzla 1

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je imame s područja Muftiluka tuzlanskog koji su penzionisani u 2019. godini.

Prijemu su prisustvovali imami Fadil-ef. Karić, Muhamed-ef. Ahmetović i Tajib-ef. Karić, glavni imami MIZ Puračić i Gračanica Zijad-ef. Vehabović i Smajo-ef. Mustafić i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje dr. Sead-ef. Seljubac.

Muftija Fazlović se zahvalio imamima na njihovoj predanosti ovoj plemenitoj misiji. Istakao je da njihovo iskustvo može mnogo pomoći mladim imamima, jer i nakon što završe službeni dio misije naši imami služe svojoj vjeri i svojoj Islamskoj zajednici, kazao je muftija Fazlović.

Fadil-ef. Karić je bio imam u džematima Bešpelj (Odbor IZ-e Jajce),  Vranić (Odbor IZ-e Kotor Varoš), u Skender Vakufu,  Zenici i Šarenoj džamiji (Medžlis Islamske zajednice Gračanica). Muhamed-ef. Ahmetović bio je imam u džematu Kerep, a zatim  i u džematu Doborovci, Medžlis IZ-e Gračanica. Tajib-ef. Karić bio je imam Medžlisa IZ-e Puračić i to u džematima Poljice-Ugar, Turski Lukavac i Hrvati-Ahmići.

18 02 2020 02 tuzla 2

Upriličen je i prijem za nove hafize s područja Muftiluka tuzlanskog.

Muftija Fazlović je čestitao hafizima Leili Klapić, Tarik-ef. Salihbašiću, Eldaru Ćatibušiću i Maliku Huremoviću, te im je uručio priznanje Muftijstva tuzlanskog za uloženi trud u sticanju časne titule hafiza, čuvara Kur’ana Plemenitog.

Muftija Fazlović je kazao da blistavi rezultati koje su hafizi postigli imaju plemenit uticaj na sve u njihovom okruženju. Istakao je značaj Behram-begove medrese, škole dobro odgojenih mladića i djevojaka među kojima se posebno ističu hafizi. Ova škola je nedavno dobila 71. hafiza.

Prijemu su prisustvovali direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić i muhaffizi Mirnes-ef. Spahić i Abdullah Kapo.