A+ A A-

Zahvalnica JU "Penzionerski dom sa stacionarom" Uredu za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice

02 10 2023 02 ured za drustvenu brigu zahvalnica

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, JU "Penzionerski dom sa stacionarom" Zaničko-dobojskog kantona je uručio zahvalnicu Uredu za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Zahvalnica je dodijeljena u okviru obilježavanja desete godišnjice ove ustanove, a u objašnjenju je navedeno da je Ured za društvenu brigu pružao pomoć i podršku njenom radu.

U ime Ureda zahvalnicu je preuzela zamjenica rukovodioca mr. Emina Bešlija, u čijoj pratnji je bila stručna saradnica Amela Brdar.

Mr. Bešlija se prilikom preuzimanja osvrnula na prethodnu saradnju, te pohvalila aktivnosti i program ove ustanove.

JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ Zeničko-dobojskog kantona je ustanova koja obavlja djelatnost socijalne zaštite u ustanovi sa smještajem, što uključuje određeni stupanj zdravstvene njege za osobe koje su zbrinute i smještene u ovoj ustanovi, kaoi za osobe kod kojih je završeno liječenje u zdravstvenim ustanovama.

Penzionerski dom se bavi pružanjem usluge smještaja, prehrane, zdravstvene njege i higijene za starije osobe, kao i organiziranjem drugih aktivnosti ovisno o potrebama i željama korisnika.

(Preporod.info)