A+ A A-

Direktor Uprave za vjerske poslove posjetio Udruženje ilmijje

18 09 2023 03 posjeta ilmijja

Udruženje ilmijje posjetio je danas dr. hfz. Mensur-ef.  Malkić, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Dr. Malkića primili su Nesib ef. Hadžić, predsjednik Udruženja ilmijje i Edin ef. Spahić, sekretar GO Udruženja ilmijje.  

Posjeta direktora Malkića upriličena je povodom reizbora Nesib ef. Hadžića za predsjednika Udruženja ilmijje te predstojećeg obilježavanja 111. godišnjice Udruženja ilmijje.

Dr. Malkić je čestitao predsjedniku Hadžiću na reizboru, poželivši mu uspješan rad i uputivši posebne čestitke njemu i članstvu povodom 111. godišnjice Udruženja ilmijje. 

Predsjednik Hadžić se zahvalio dr. Malkiću na čestitkama predstavivši plan i program obilježavanja 111. godišnjice i uputivši poziv direktoru Malkiću na programske sadržaje koje Udruženje ilmijje priprema i realizuje u saradnji sa svojim Okružnim odborima. 

Između ostalog istaknuta je nezaobilazna uloga imama u misijskom djelovanju Islamske zajednice. Na kraju hfz. dr. Malkić je uručio i simboličan poklon Nesib ef. zaželivši mu uspjeh na poziciji predsjednika Udruženja ilmijje.

Predsjednik Udruženja ilmijje se zahvalio direktoru Malkiću na posjeti, dok je direktor Malkić  zahvalio rukovodstvu Udruženja ilmije na konstruktivnoj i korektnoj saradnji izrazivši nadu da će se dosadašnja plodonosna saradnja nastaviti i dalje na obostrano zadovoljstvo.

(Preporod.info)