A+ A A-

Delegacija MIZ Bugojno posjetila direktora Uprave za vjerske poslove

05 07 2023 02 posjeta miz bugojno

Delegacija Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bugojno u sastavu Kemal-ef. Tokmić, glavni imam i Muhamed Basara, predsjednik, danas je posjetila hafiza dr. Mensur-ef. Malkića, direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

Članovi delegacije dr. Malkiću prenijeli su čestitke Izvršnog odbora MIZ Bugojno zbog imenovanja na poziciju direktora Uprave za vjerske poslove i informisali ga o projektima koje Medžlis realizuje, kao i o projektima i aktivnostima u tekućoj godini koje su u nadležnosti Uprave za vjerske poslove.

Direktor Malkić je zahvalio na posjeti i informacijama predstavljenim tokom razgovora, te je izrazio spremnost za nastavak saradnje u projektima sa organizacionim jedinicama koji su od koristi za članove IZ u Bosni i Hercegovini.

Prilikom posjete članovi delegacije evocirali su uspomene na tri plodonosne godine rada hafiza Malkića kao imama, hatiba i muallima Sultan Ahmedove džamije u Bugojnu u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, te lijepu saradnju sa džematlijama na području MIZ Bugojno.

(Preporod.info)