A+ A A-

Uprava za vjerske poslove: Sastanak sa koordinatoricama odjela za brak i porodicu muftijstava i mešihata

12 05 2023 03 uprava vp koordinatorice

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u četvrtak, 11. maja 2023. godine, organizovala je radno-konsultativni sastanak sa koordinatoricama odjela za brak i porodicu muftijstava i mešihata Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini o temi „Analiza aktivnosti koordinatorica Odjela za brak i porodicu u 2022. godini i projekti u 2023. godini“.

Voditeljica Odjela za brak i porodicu dr. Safija Malkić predstavila je smjernice i preporuke za realizaciju projekata i aktivnosti u 2023. godini, te ukazala na značaj nastavka i unapređenja projekta „Savjetovalište za brak i porodicu“ pokrenutog 2020. godine u jedanaest medžlisa na području Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Koordinatoricama se obratio hfz. Mensur-ef. Malkić, direktor Uprave za vjerske poslove i izrazio zadovoljstvo organiziranjem radno-konsultativnog sastanka sa koordinatoricama koji je dobra prilika za razmjenu informacija s terena, prezentiranje i sumiranje rezultata, te svojevrsnu analizu aktivnosti u protekloj godini. Direktor Malkić je obećao podršku koordinatoricama u vezi unapređenja rada i uvođenja novih sadržaja i programa u radu sa porodicama i ženama.

Koordinatorice muftijstava Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji predstavile su najznačajnije projekte i aktivnosti realizirane u 2022. godini kao i planirane projekte u tekućoj godini. Iznijele su i zapažanja u vezi izazova i problema u dosadašnjem radu koordinatorica medžlisa i džemata te prijedloge i sugestije za unapređenje statusa koordinatorica, kao i programa iz domena Odjela za brak i porodicu.

Shodno izlaganjima i diskusiji koordinatorica tokom koje je istaknuta potreba za većom finansijskom podrškom za projekte Odjela za brak i porodicu na terenu, usvojeni su zaključci koji će biti dostavljeni muftijstvima i medžlisima.

(Preporod.info)