Promo banner

A+ A A-

Rijaset Islamske zajednice i Medžlis Zenica organizirali iftar za žene

  • 0101

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Medžlisom Zenica u prostorijama Javne ustanove "Penzionerski dom sa stacionarom" organizirao je u nedjelju, 16. aprila, iftar za stotinu žena.

Na iftaru su bile prisutne džematlijke, koordinatorice džemata, članice Mreže mladih, supruge imama šehida, aktivistice i druge društveno aktivne žene.

Pola sata prije iftara upriličen je prigodan program uz ilahije u izvedbi članica Mreže mladih i mr. Amre Abaz, te obraćanja predstavnica Rijaseta i Medžlisa.

Na početku je u ulozi domaćina prisutne poselamila muallima Mulaima Omić, zahvalila prisutnima za dolazak i Rijasetu za ovu lijepu gestu, jer su iftaru prisustvovale žene iz džemata koje ove godine nisu imale priliku organizirati iftare.

U ime Ureda za društvenu brigu u svojstvu organizatora, prisutnima se kratko obratila Amela Brdar, stručna saradnica u Uredu, te prenijela selame rukovodioca Ureda Ibrahim-ef. Malanovića.

Voditeljica Odjela za brak i porodicu dr. Safija Malkić uputila je nekoliko važnih ramazanskih poruka, te prisutne podsjetila  na ramazanski moto Islamske zajednice "Ramazan u porodici, porodica u ramazanu".

Pokrovitelj organizacije iftara je Ministarstvo vakufa Države Katar.

(Preporod.info)