A+ A A-

Održan iftar za uposlenice i penzionisane uposlenice Rijaseta i ustanova Islamske zajednice

  • 0101

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini večeras je u sarajevskom hotelu Hills organizirao iftar za uposlenice i penzionisane uposlenice Rijaseta Islamske zajednice i ustanova Islamske zajednice.

Prisutnima se u ime organizatora ovom prilikom obratila mr. Emina Bešlija, stručni saradnik Ureda za društvenu brigu, koja je poželila dobrodošlicu gošćama, te im prenijela selame Ibrahim-ef. Malanovića, direktora Ureda.

- Ovogodišnji ramazanski moto Islamske zajednice je "Porodica u ramazanu - ramazan u porodici". Mi smo se ovdje večeras okupili da zajednički iftarimo kao jedna velika porodica, kao snaga zajednice. Prenosim vam selame Ibrahim-ef. Malanovića, čijim umijećem smo se večeras ovdje okupili, i koji je iznašao sredstva za večerašnji iftar. Posebno izražavam zahvalnost našim večerašnjim učesnicima, koji su obogatili naš iftar ilahijama i kasidama - Senidi Balić-Klisura, Amri Abaz, Enisi Meštrovac, a jemek-dovu nam je proučila Amela Bradar. Zahvaljujem vam se na dolasku - kazala je mr. Bešlija.

Prisutne uposlenice Rijaseta i ustanova Islamske zajednice su se na kraju zajedničkog iftara zahvalile organizatoru i donatoru iftara.

(Preporod.info)