Promo banner

A+ A A-

Primopredaja dužnosti direktora Uprave za vjerske poslove

  • 0101

U četvrtak, 5. januara 2023. godine, u prostorijama Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u prisustvu zaposlenika Uprave za vjerske poslove izvršena je svečana primopredaja dužnosti direktora Uprave između dosadašnjeg direktora Ismail-ef. Smajlovića i novoimenovanog dr. hfz. Mensur-ef. Malkića. Naime, na temelju Ustava Islamske zajednice, a shodno prijedlogu Reisu-l-uleme, Sabor Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na sjednici 24. decembra 2022. godine imenovao je dr. hfz. Mensur-ef. Malkića na mjesto direktora Uprave za vjerske poslove.

Ismail-ef. Smajlović je čestitao dr. Malkiću na imenovanju i poželio uspjeh u radu.  Također, zahvalio se i zaposlenicima Uprave za vjerske poslove na podršci i saradnji u proteklom četverogodišnjem periodu.

Dr. hfz. Mensur-ef. Malkić zahvalio se direktoru Smajloviću i zaposlenicima Uprave na dobrodošlici i čestitkama. Ukazao je na dosadašnje uspješno rukovođenje prethodnika Upravom i postignute rezultate, te istakao da će nastojati uz Božiju pomoć i podršku zaposlenika Uprave ispuniti preuzeti emanet i opravdati ukazano povjerenje.

Zaposlenici Uprave za vjerske poslove su izrazili dobrodošlicu i uputili čestitke dr. Malkiću na imenovanju, te istakli da su zaposlenici Uprave tim koji je spreman da zajedno sa novim direktorom nastavi izvršavati svoje zadatke i ostvari nove iskorake u ispunjenju misije Islamske zajednice. Također, zahvalili su se direktoru Ismail-ef. Smajloviću na dosadašnjoj saradnji i poželjeli mu uspjeh u životu i budućem radu.