A+ A A-

Delegacija IZ u posjeti općini Pale-Prača

25 02 2022 01 posjeta praca

Delegacija Islamske zajednice na čelu sa Zejnilom Rebihićem, direktorom Uprave za ekonomske i finansijske poslove, u sastavu Ibrahim Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu i glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar Velić posjetili su općinu Pale-Prača.

Podsjećamo, prethodno je načelnik ove općine Almin Ćutuk na sastanku s reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovićem razgovarao o načinima na koje Zajednica i društvo mogu pomoći povratnike na ovom području.

Tragom tog razgovora Ured za društvenu brigu pokrenuo je akciju izgradnje sprata i krova na kući porodice Sokolović.

Delegacija je 24. februara sa načelnikom općine Alminom Ćutukom i mjesnim imamom Alijom-ef. Čančarom posjetila ovu porodicu, te obišla kuću na kojoj je prema projektu na redu postavljanje stolarije i elektroinstalacije. Namjera je da cijeli projekat bude završen prije jeseni.

Tokom posjete je naglašena zahvalnost Mešihatu IZ u Sloveniji na doniranom dijelu sredstava zahvaljujući kojima će se projekat lakše privesti kraju.

U okviru ove posjete, realizovan je i obilazak lokacije gdje je planirana izgradnja Hana za posjetioce i prostorija za omladinu, obilazak bivše vojne kasarne gdje je planirana industrijska zona, te obilazak sportskog igrališta u fazi izgradnje.