A+ A A-

Predstavnici Rijasetovog Ureda za društvenu brigu posjetili Kantonalnu bolnicu u Travniku i Medžlis Zenica

  • 0101

U subotu 11.12.2021. godine rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH gosp. Ibrahim Malanović zajedno sa saradnicama i gosp. Recepom Baysalom, predstavnikom Turske HO „Be Aid“ iz Belgije posjetio je Kantonalnu bolnicu u Travniku i Medžlis Islamske zajednice Zenica.

Posredstvom Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini obezbijeđeno je 30 invalidskih kolica doniranih od strane Turske HO „Be Aid“ sa sjedištem u Belgiji, namijenjenih za pacijente u bolnicama i invalidne osobe u potrebi.

Prilikom posjete Kantonalnoj bolnici Travnik održan je  sastanak  sa dr. Adnanom Šatrovićem, direktorom bolnice i upriličen obilazak pacijenata te uručeno pet invalidskih kolica namijenjenih  pacijentima bolnice.

Posjetom MIZ Zenica, a u pratnji glavnog imama Jakub-ef. Salkice, dodijeljena su dvoja invalidska kolica sestrama Fatimi i Đamili Garanović u naselju Blatuša. 

Sestre Fatima i Đamila boluju od svoje šeste godine i članice su Saveza distrofičara Federacije BiH.

Turska HO „Be Aid“ na području Evrope djeluje u deset zemalja: Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Britaniji, Nizozemskoj, Belgiji, Francuskoj, Švicarskoj, Austriji i Njemačkoj dok u Africi rade na projektima pronalaska pitke vode.