A+ A A-

Završna svečanost Muftijstva travničkog u povodu obilježavanja Svjetskog Dana hidžaba

28 02 2022 02 dan hidzaba travnik

U petak, 25. februara 2022. godine, u sali Centra za kulturu u Gornjem Vakufu održana je centralna-završna svečanost u povodu 1. februara, svjetskog Dana hidžaba kojom su krunisane sve aktivnosti realizirane u mjesecu februaru u povodu obilježavanja ovog datuma.

Organizatori svečanosti bili su Odjeli za brak i porodicu Muftijstva travničkog i Medžlis Islamske zajednice Gornji Vakuf.

U ime domaćina prisutnima je dobrodošlicu poželjela koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Gornji Vakuf, muallima Ulfeta Šečunović, potom je o svome putu u islam i iskustvu hidžaba govorila Ivona Malbašić, diplomirani ekonomista, tekvando i fitness trenerica.

Prisutnima se prigodnim predavanjem obratila i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog, prof. Lejla Bešo-Haskić koja je prisutne upoznala sa aktivnostima koje su realizirane na području Muftijstva travničkog u povodu Svjetskog dana hidžaba.

Program su uljepšale i članice hora BZK "Preporod" Gornji Vakuf koje su izvele dvije kaside. Na kraju za sve prisutne upriličena je nagradna igra gdje su one najsretnije nagrađene poklon-mahramom kao znak sjećenja na ovu svečanost.