A+ A A-

Muftija travnički u posjeti Medžlisu Vitez

  • 0000

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je u petak, 3. 9. 2021. godine boravio u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Vitez.

Ovom prilikom, Muftija Ahmed Adilović je obišao gradilište džamije u Novom naselju u Vitezu. Predsjednik Građevinskog odbora, Suad Jašarević, je upoznao Muftiju sa tokom gradnje nove džamije, važnosti ovog hairli projekta i planiranim rokom završetka gradnje.

Nakon toga, u društvu Glavnog imama, Muftija je posjetio novoizgrađenu vanjsku igraonu obdaništa Rejjan. Direktorica Rejjana-a, prof. Lejla Haskić-Ćerim je upoznala Muftiju sa trenutnim stanjem u obdaništu, brojem upisane djece i njihovim aktivnostima te budućim planovima ove Ustanove koja djeluje u okviru Medžlisa Islamske zajednice Vitez.

Muftija je džumu-namaz klanjao u Ahmed-aginoj džamiji u Vitezu gdje je bio u svojstvu hatiba. U svojoj hutbi, Muftija je, između ostalog, čestitao vjernicima početak gradnje nove džamije, odao priznanje Medžlisu Vitez na organizaciji vjersko-prosvejtnog života na svom terenu i upravi obdaništa Rejjan.

Poslije džume-namaza, Muftija travnički, dr Ahmed-ef. Adilović je posjetio džemat Ljubić i uručio novčanu pomoć Mehmedu Patković, vlasniku firme Ekotrstika. Naime, u požaru koji se desio 6. 8. 2021. godine, u selu Ljubić kod Viteza, u potpunosti je izgorila firma Ekotrstika i dvije stambene kuće.  Ovom prilikom, Muftija je sredstva skupljena na sergiji organizovanoj na nivou Muftijstva travničkog predao stradalim u požaru s ciljem pružanja pomoći u saniranju štete i ponovnog pokretanja proizvodnje.