Promo banner

A+ A A-

Održan radno-konsultativni sastanak za koordinatore medžlisa Muftijstva banjalučkog

  • 0101

U srijedu, 27. februara, 2019. godine, u prostorijama Muftijstva banjalučkog, muftija Nusret-ef. Abdibegović je održao radno-konsultativni sastanak sa koordinatorima za brak i porodicu i koordinatorima mreže mladih. Pored koordinatora medžlisa sastanku su prisustvovali koordinatori Muftijstva za brak i porodicu i Mrežu mladih, rukovodioci službi Muftijstva, Nermin Mujkanović i Muris-ef. Spahić, te sekretar Muftijstva, Ismir Poturović.

Muftija je na radno-konsultativnom sastanku dao osnovne naznake o intencijama organizovanja i vođenja koordinatora na terenu, dok je rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, Muris-ef. Spahić dao osnovne naznake projekata i plana rada za 2019. godinu, rukovodilac Službe za administrativne, pravne, finansijske i ekonomske poslove, Nermin Mujkanović upoznao je prisutne o načinu apliciranja i finansijskog izvještavanja projekata. Koordinatori Muftijstva prisutnima su prenijeli informacije sa savjetovanja koja su održana na nivou Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Muftija je izrazio spremnost da pruži finansijsku pomoć realizaciji projekata, te iskazao očekivanje da će glavni imami ažurirati imenovanja koordinatora na nivou džemata.

Učesnici su pozitivno ocijenili ovaj vid saradnje i rada.