A+ A A-

Aktivnosti zeničkog muftije

Muftija zenički posjetio preduzeće „Koteks“ d.o.o. Tešanj

25 10 2018 02 muftija zenicki tesanj

U srijedu 24. oktobra 2018. godine muftja zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović sa saradnicima posjetio je preduzeće ''Koteks'' d.o.o. Tešanj, gdje se susreo sa gosp. Muharemom Sejdićem, vlasnikom preduzeća.

Delegaciju su pored muftije zeničkog činili glavni imami medžlisa IZ Tešanj i Zenica mr. Fuad ef. Omerbašić i mr. Jakub ef. Salkica.

Posjeta preduzeću ''Koteks'' realizirana je povodom razgovora o akciji prikupljanja kurbanskih kožica.

Vlasniku preduzeća ''Koteks'' h. Muharemu Sejdiću i direktorici Adisi Karahodžić muftija zenički zahvalio se na podršci i pomoći u realiziranju projekata Islamske zajednice, a ukazao je i na primjedbe u vezi sa realiziranjem akcije prikupljanja kurbanskih kožica, zbog velikog broja otpisanih koža, uz obrazloženje da se radi o kožama koje nisu upotrebljive.

Gosp. Sejdić goste je upoznao sa aktivnostima i razvojnim planovima preduzeća ''Koteks'', a istakao je potrebu permanentne edukacije svih sudionika u akciji prikupljanja kurbanskih kožica, posebno u segmentu soljenja i obrade kožica, a kako bi ova akcija bila što uspješnije provedena.

Nakon posjete preduzeću ''Koteks'', muftija zenički sa saradnicima posjetio je ''Štampariju - S'' d.o.o. Tešanj, gdje se susreo sa vlasnikom Fuadom Spahićem.

Muftija zenički primio direktora Centra Pošta Zenica

25 10 2018 02 muftija zenicki posta

U četvrtak 25. oktobra 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je direktora Centra Pošta Zenica mr. Naidina Ahmetspahića.

Gosp. Ahmetspahić u posjetu Muftijstvu zeničkom došao je zajedno sa gosp. Nasirom Čolakovićem, šefom Službe za poštansku eksploataciju.

Na sastanku se razgovaralo o saradnji Muftijstva zeničkog i Centrom Pošta Zenica, posebno u kontekstu inicijative muftije zeničkog da BH Pošta štampa prigodnu poštansku marku sa motivom Sultan Ahmedove medrese u Zenici.