A+ A A-

Muftija zenički primio ambasadora Islamske Republike Iran

09 05 2018 02 muftija zenicki iranski ambasador

U ponedjeljak 7. maja 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je NJ.E. Ambasadora Islamske Republike Iran u BiH Mahmouda Heidarija, sa saradnicima.

Prijemu u Uredu muftije prisustvovali su i gosp. Seyed Reza Hashemi, prvi savjetnik, gosp. Ali Ameri, konzul za kulturu, gosp. Behruz Naseri, predstavnik TV IRIB i gosp. Haris Bratić, prevodilac.

Nakon što se zahvalio na posjeti, muftija zenički NJ.E. Ambasadora upoznao je sa aktivnostima i važnijim projektima koji se realiziraju na području Muftiluka zeničkog. Također, muftija je NJ.E. Ambasadoru izrazio zahvalnost na pomoći koju su narod i vlada prijateljskog Irana pružali i pružaju Bosni i Hercegovini kroz različite vidove.

NJ.E. Ambasador zahvalio se muftiji zeničkom na prijemu i srdačnoj dobrodošlici, te je, između ostaloga, izrazio očekivanje da će saradnja Ambasade Islamske Republike Iran i Muftijstva zeničkog, koja se realizira prvenstveno putem projekata u oblasti vjere i kulture, i ubuduće biti nastavljena.