A+ A A-

Muftija Makić prisustvovao Skupštini Medžlisa IZ Bosanski Petrovac

  • 0101

Dana 16. marta 2018. godine održana je izvještajna skupština Medžlisa Islamske zajednice Bosanski Petrovac. Zajedno sa članovima Skupštine istoj su prisustvovali muftija bihaćki Hasan-ef. Makić, glavni imam Mirzet-ef. Spahić te imami naših džemata sa predsjednicima džematskih odbora.

Skupštini je prezentovan izvještaj o radu Medžlisa od strane predsjednika Izvršnog odbora Midhata Hidića. U izvještaju su prezentirane aktivnosti vezane za rad Medžlisa u 2017.g. Drugi izvještaj koji je predočen Skupštini je finansijsko poslovanje. Ovaj dio je prezentovao Alem Jaganjac. Konstatovano je pozitivno poslovanje sa blagim rastom prihoda. Nakon prezentovanja izvještaja vođena je konstruktivna rasprava te su predložene smjernice za rad u 2018. g. Oba izvještaja sa predloženim zaključcima iz rasprave su jednoglasno usvojena. Posebna tačka Skupštine bila je Pravilnik o mezarjima koji je, nakon prezentovanja aktivnosti koje su do sada urađene, zaključkom stavljen na javnu raspravu. U raspravu se uključio i muftija Hasan-ef. Makić koji je izrazio svoje zadovoljstvo što prisustvuje Skupštini i što vidi pozitivne rezultate u radu Medžlisa te naglasio da će i ubuduće, kao i do sada, Muftijstvo bihaćko davati podršku radu ovoga Medžlisa.

„Allahu upućujemo molbu da sve aktere koji su uključeni u hairli aktivnosti u organizaciji našeg medžlisa nagradi i da nam da snage da istrajemo u kontinuiranom radu u 2018. godini“, poručeno je iz Medžlisa IZ Bosanski Petrovac.