A+ A A-

Regionalno takmičenje iz vjeronauke u Derventi

  • 0101

Osnovna škola “19.April” u Derventi u subotu 17. Marta je bila domaćin regionalnog takmičenja iz islamske vjeronauke, gdje su učešća uzele škole sa područja banjalučkog muftijstva. Takmičare i njihove vjeroučitelje je dočekao direktor Osnovne škole gospođa Elvira Miljić koja se sa svojim učiteljima pokazala kao izvrstan domaćin ovog takmičenja. Na samom početku takmičarima i prisutnima se obratio doc. dr . Nezir Halilović, šef Odjela za vjeronauku ispred Uprave za obrazovanje i nauku, koji je u uvodnom djelu poželio takmičarima mnogo uspjeha, dotakavši se potrebe rada i učenja u čovjekovom životu. Takmičenje je svečano otvorio banjalučki muftija dr . Osman Kozlić kazavši da svako takmičenje u životu odgaja čovjeka.

Ove godine su po riječima članova komisije djeca zaista došla spremna, što je na kraju i rezultiralo tijesnim pobjedama. Treće mjesto u kategoriji osmih razreda uzeo je Džedić Muhamed iz Ključa, drugo mjesto Mehinagić Muharem iz Prnjavora, a dok i ove godine prvo mjesto ide u Bosansku Dubicu, Dženeta Beganović je sa najviše osvojenih bodova uzela zasluženo prvo mjesto, čime je učinila ponosnim svoju školu i vjeroučitelja mr . Safeta Beganovića koji je proglašen najboljim muallimom takmičenja. U kategoriji devetih razreda, ljestvica osvojenih mjesta izgleda ovako:

1. Subašić Amina iz Ključa;

2. Ahmić Abida iz Prnjavora;

3. Bećirević Amina iz Prnjavor.

Najboljim muallimom za ovu kategoriju proglašena je Midžan Nusmira. Da sve bude transparentno bili su zaduženi predsjednici komisije za ovo takmičenje iz bihaćkog muftijstva, Haris Ahmić glavni Imam iz Bosanske Kostajnice, i Omer Redžić Imam Čaršijske džamije iz Prijedora. Pod budnim okom mr. Murisa Spahića kordinatora za vjeronauku banjalučkog muftijstva organizacija cjelokupnog takmičenja je bila na vrhunskom i profesionalnom nivou. Takmičarima je na samom kraju takmičenja nagrade za osvojena mjesta uručio muftija banjalučki dr. Osman Kozlić.