A+ A A-

U Travniku održan seminar za vjeroučitelje sa područja SBK

  • IMG_0413IMG_0413

Jučer su u prostorijama Osnovne škole „Travnik“ u Travniku, Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta, Odjel za vjeronauku, Muftijstvo travničko i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade SBK, organizovali stručni seminar za vjeroučitelje pod nazivom „Evaluacija nastavnog plana i programa islamske vjeronauke.“

Na početku uz riječi dobrodošlice, a nakon proučenog ašereta i Fatihe, prisutnima se obratio i predstavio program seminara Rešad-ef. Lendo, sekretar Muftijstva. Prigodnim riječima se obratila i gospođa Esminka Burek, viša stručna saradnica za srednje i visoko obrazovanje pri Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade SBK, zaželivši uspjeh u radu i ispunjenje ciljeva seminara. Potom je uvodno izlaganje imao mr. Muhamed-ef. Pezić, pomoćnik za vjerska pitanja i obrazovanje, koji je prenio selame učesnicima seminara od dr. Ahmed-ef. Adilovića, Muftije travničkog, uz izraze zahvalnosti organizatorima i domaćinima. Potom je naglasio bitnost teme seminara, podsjetivši na potrebu ozbiljnosti i predanosti u radu i djelovanju.

U glavnom dijelu seminara učestvovao je doc. dr. Nezir Halilović, šef Odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e, s predavanjem „Evaluacija nastavnog plana i programa islamske vjeronauke – značaj i vrste evaluacije.“ Prisutni vjeroučitelji su upoznati s aktivnostima Odjela za vjeronauku na tom planu i koracima koji će biti poduzimani u narednom periodu. Poslije predavanja uslijedila je diskusija i popunjavanje anktenih listića. Ikindija namaz je obavljena u Elči Ibrahim-pašinoj medresi gdje je bio obezbijeđen i ručak od strane uprave Medrese.

(www.muftiluk-tr.ba