A+ A A-

U Goraždu promoviran Zbornik radova „Muslimanska porodica – prava i dužnosti“

U organizaciji Odjela za brak,  porodicu i ženski aktivizam Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Muftijstva goraždanskog prostorijama Islamskog kulturno-obrazovnog centra „Sultan Mehmed Fatih II“ u srijedu, 01. novembra 2017. godine održana je promocija Zbornika radova „Muslimanska porodica – prava i dužnosti“.

03 11 2017 03 gorazde promocija

Ovaj zbornik je štampan kao stručni priručnik za imame, muallime i koordinatorice za brak, porodicu i ženski aktivizam. Na promociji su akcentirane i promovirane teme brak i porodica na koje je ove godine stavljen fokus Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam s ciljem afirmacije šerijatskog braka, bračnih i porodičnih vrijednosti.

Promotori Zbornika su bili mr.sci Nusret-ef. Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta i dr. sci. Safija Malkić, stručna saradnica Odjela za brak,  porodicu i ženski aktivizam pri Upravi za vjerske poslove.

Prisutnima se u svojstvu domaćina obratio goraždanski muftija Remzija-ef. Pitić. Moderatorica je bila muallima Adila Čaušević, koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam Muftijstva goraždanskog.