Promo banner

A+ A A-

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović u službenoj posjeti Diyanetu

30 11 2017 02 muftija hasanovic diyanet

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović boravio je u službenoj posjeti predsjedniku Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet) prof. dr. Ali Erbaşu (Ankara, 27.11.2017.). Povod posjete je bilo imenovanje dr. Erbaşa na mjesto predsjednika Diyaneta te je ovom prilikom muftija dr. Hasanović uputio čestitke i želje dr. Erbaşu za uspješan rad na novoj dužnosti.

Muftija dr. Hasanović i dr. Erbaş razgovarali su o dosadašnjoj suradnji koju su ocijenili vrlo dobrom i o projektima koji bi se mogli zajednički realizirati. Muftija dr. Hasanović je predstavio rad i aktivnosti Islamske zajednice u Hrvatskoj te poziciju Zajednice u državi i društvu. Dr. Ali Erbaş se zahvalio muftiji dr. Hasanoviću na posjeti i izraženoj želji za nastavkom saradnje. U narednom periodu razmotrit će se opcije po pitanju jačanja saradnje.

Sastanku je prisustvovao i g. Erdal Atalay, direktor Ureda vanjskih poslova pri Diyanetu koji je također ponudio podršku u unapređenju saradnje u budućnosti. G. Erdal Ertorun, direktor Ureda za saradnju sa zemljama Balkana je bio domaćin za cijelo vrijeme trajanja posjeta (27. – 29. 11.). U pratnji muftije bili su i sekretar Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić i Mersad ef. Kreštić.

(www.islamska-zajednica.hr)