A+ A A-

Posjeta Muftije banjalučkog mektebima Medžlisa IZ-e Prnjavor

05 10 2020 01 posjete prnjavor

U nedjelju, 04.10.2020. godine muftija banjalučki mr. Nusret-ef. Abdibegović je posjetio Medžlis Islamske zajednice Prnjavor i tom prilikom u pratnji glavnog imama, mr. Fikret-ef. Čelenke, obišao mektebe na području Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor.

Ovom prilikom muftija je posjetio mektebe u džematima: Prnjavor, Lišnja, Mravica-Galjipovci i Konjuhovci i uvjerio se u zavidan nivo znanja kod polaznika mektebske pouke kao i u predan rad muallima i tehničku opremljenost mekteba. Muftija je obezbjedio tablu za jedan mekteb kako bi se tehnička opremljenost unaprijedila. Na licu mjesta se uvjerio kako se nastava odvija uz sve preporučene mjere koje su propisane od strane Islamske zajednice kao i nadležnih opštinskih organa. Muftija je nakon posjete mektebima prisustvovao svečanosti akike u vakufskim prostorijama u Konjuhovcima zajedno sa imamima i polaznicima mektebske pouke, gdje je na kraju proučio dovu.

Posjeta mektebima realizirana je u okviru redovnih aktivnosti muftije banjalučkog, s ciljem ukazivanja na važnost i značaj mektebske pouke u radu Islamske zajednice kao i sa ciljem davanja podrške muallimima u radu sa našim najvrijednijim članovima-polaznicima mekteba.