A+ A A-

Reagiranje Mešihata IZ Srbiji na tekst objavljen u Dnevnom avazu

mesihat-iz-u-srbiji-logoInformativna služba Mešihata Islamske zajednice u Srbiji putem saopćenja za javnost reagirala je na tekst objavljen u Dnevnom avazu od 20. 09. 2013. god., u kojem je iznešeno više ličnih uvreda na ljudski i profesionalni integritet muftije sandžačkog Muamera ef. Zukorlića.

U reagiranju Mešihata IZ u Srbiji u kojem se navedeni tekst označava lažima i klevetama, ističe se da „Mešihat Islamske zajednice u Srbiji izražava zgroženost i najoštriju osudu zbog iznošenja  kleveta“ od strane ovog dnevnog lista na račun glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji, muftije sandžačkog Muamer ef. Zukorlića.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji ističe da se pisanja koja na ovakav način blate muftiju Zukorlića rade po nalogu „mentora“ u namjeri da se dovrši ono u čemu „nakon višegodišnjih pokušaja nisu uspjeli“. Mešihat Islamske zajednice u Srbiji naglašava da je tekst iz Dnevnog avaza dio plana „kako bi se pokušao umanjiti ugled muftije Zukorlića“.

U oštrom reagiranju Mešihata IZ u Srbiji izražava se sumnja u dobronamjernost Dnevnog avaza prema muftiji Zukorliću te ističe kako je ova novina godinama „predstavljana kao nacionalna novina Bosne i Bošnjaka, a koja je nastala od novca donatora – prijatelja Bosne“.

„Dnevni avaz nije glas Sarajeva niti Bosne, a ponajmanje Bošnjaka“, ističe se nadalje u ovom reagiranju. „Uprkos stepenu hajke koje vodi Dnevni avaz i svi njegovi pomagači, Muftija će još odlučnije nastaviti putem ostvarenja pune slobode i očuvanja identiteta Bošnjaka te očuvanja države Bosne“, završava svoje reagiranje Informativna služba Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.