A+ A A-

Muftija sa matematičkim olimpijcem, učenicima generacije i pobjednicima takmičenja

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u svome uredu je u četvrtak 30. maja ove godine primio matematičkog šampiona Adnana Ibrića, srednjoškolca iz lukavca i ovogodišnjeg pobjednika matematičke olimpijade Bosne i Hercegovine. Podsjetimo, Adnan je, pobjedom u visokom, postao predstavnik Bosne i Hercegovine na svjetskoj matematičkoj olimpijadi u Kolumbiji.

mu-faz-uce-05-2013-1

Zajedno s mladim Ibrićem, muftiju su posjetile i direktorica gimnazije u lukavcu Fadila Mujkić i profesorica matematike u toj školi i Adnanova mentorica Senada Burgić. Tokom ovog srdačnog susreta, muftija Fazlović je čestitao Adnanu na velikom uspjehu i zaželio mu da ga ponovi i u Kolumbiji.

Nakon ovoga susreta, muftija je razgovarao i s učenicima 337. Generacije Behram-begove medrese Fatimom Sinanović i Amarom Tabučićem, kao i hafizom Kemalom Hasićem, također maturantom Behram-begove medrese. S njima je bio i direktor te škole Ahmed Hatunić.

mu-faz-uce-05-2013-2

 

Ovaj svojevrsni defile mladosti u sjedištu Muftijstva završen je susretom s pobjednicima mektebskog takmičenja i takmičenja iz islamske vjeronauke na svim nivoima. Njima su društvo pravili njihovi muallimi i vjeroučitelji. Muftija im je čestitao na sjajnim rezultatima koje su postigli i zaželio im još puno uspjeha u njihovom odgoju i obrazovanju.

S.M.