Promo banner

A+ A A-

Pretraga pitanja

Liječenje sihira

Pitanje

Nosim hamajliju zbog toga što sam pomoć zatražila jer nisam mogla više da izdržim. Bila sam u lošem stanju, sad saznajem da je to grijeh i da nisam trebala ići nikom nego to obaviti rukjom, iskreno je da mi je bilo bolje ali još u potpunosti osjetim da stoji sve kako je bilo a tako isto se to i odrazilo u mom životu.

Dobila sam broj čovjeka koji to radi u Zavidovićima. Sad su kod mene postale sumnje. Ne znam šta da vjerujem, jedni kažu jedno drugi drugo..

Zašto je sad jedno ispravno a drugo ne. Zašto moram spalit hamajliju? Molim vas možete li objasniti?
Dovelo me je do toga da ne znam šta je sad ispravno u islamu, je li to sad različite grupe muslimana (arapske zemlje) tumače Kur'an na više načina i liječenje od sihra. Ako je tako kako pišu i kažu izgleda da je naša zemlja puna tih sihirbaza kako oni nazivaju mnoge hodže koje liječe zapisima i hamajlijama, ili je li to vehabizam koji liječi na taj način?
Nadam se da će te mi pojasniti!

 

Odgovor

Nije tu riječ o vehabizmu ili nečem sličnom, već o liječenju sihira na način potvrđen validnim šerijatskim argumentima, tj. rukjom - učenjem Kur'ana. Drugi načini liječenja, uključujući i hamajlije, nemaju šerijatsko utemeljenje i potvrdu.

POSTAVITE PITANJE

muftija enes ef ljevakovic b

 

Pitanje možete postaviti putem emaila: pitanja@rijaset.ba

Na pitanja odgovara dr. Ahmed Purdić

Fetva-i emin Islamske zajednice u BiH