A+ A A-

Reisul-ulema prisustvovao prijemu povodom obilježavanja Nacionalnog dana Države Kuvajt

22 02 2024 03 reis dan rzave kuvajt

Svečani prijem povodom obilježavanja Nacionalnog dana Države Kuvajt upriličen je danas u Sarajevu.

Organizator prijema je Ambasada Države Kuvajt u Bosni i Hercegovini, a prijemu su prisustvovale delegacije državnih institucija, te predstavnici političkog, društvenog i vjerskog života u našoj zemlji. 

- Nacionalni dan Države Kuvajt obilježavamo znajući da se krećemo koracima progresa, napretka, prosperiteta, te pristojnog života za sve građane. Danas o Kuvajtu govorimo kao o modernoj državi koja je osnažena znanjem, naukom i jednakim pravima za sve koji u njoj žive - rekao je ovom prilikom ambasador Države Kuvajt u Bosni i Hercegovini Zaher Alkhurainej.

Osvrnuo se na poslovne i prijateljske odnose Države Kuvajt i Bosne i Hercegovine, podsjetivši da na ovom prostoru djeluju kompanije koje su iz Kuvajta.

- Poslovni ljudi iz Kuvajta ovdje grade nekretnine, doprinose trgovini, industriji, agrokulturi, poljoprivredi i drugim malim biznisima - kazao je ambasador Zaher Alkhurainej.

Svečanom prijemu je prisustvovao i reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, muftije, rukovodioci institucija, te predstavnici organizacionih jedinica Islamske zajednice.

Nacionalni dan Države Kuvajt se obilježava 25. februara kada se različitim programima ukazuje na značaj ovog datuma. 

Obilježavanjem ovog datuma u Bosni i Hercegovini se podsjeća na prijateljski odnos dvije države, te podršku koju Država Kuvajt pruža Bosni i Hercegovini. 

(Preporod.info)