A+ A A-

Rijad: Reisul-ulema i ministar Al Alsheikh razgovarali o unapređenju saradnje

10 01 2023 01 reis rijad

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas se u Rijadu sastao sa ministrom za islamska pitanja, da'vu i uputu Kraljevine Saudijske Arabije dr. Abdullatifom Al Alsheikhom.

Tokom sastanka reisul-ulema je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Islamske zajednice u BiH i saudijskog Ministarstva za islamska pitanja, da'vu i uputu, te iskazao nadu za njeno jačanje u svim oblastima.

Ministar Al Alsheikh je prihvatio poziv reisul-uleme za posjetu Bosni i Hercegovini, kazavši kako će to biti prilika da se dogovore i drugi oblici saradnje.

Sastanku su, osim saradnika ministra Al Alsheikha, prisustvovali Nj.E. Razim Čolić, ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, Muhamed Jusić, direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, i Abdurahman Husić, prvi sekretar Ambasade BiH u Saudijskoj Arabiji.

Reisul-ulema Kavazović danas će učestovati i u radu Komisije koja je odlučivala o ovogodišnjem laureatu prestižne međunarodne Nagrade za doprinos islamu "Kralj Fejsal", kao i svečanoj ceremoniji proglašenja dobitnika nagrade, u prisustvu nj.v. princa Turki bin El Fejsala.

10 01 2023 01 reis rijad 1