A+ A A-

Bećirović-Kavazović: Ojačati rad Međureligijskog vijeća u BiH

27 12 2023 04 reis becirovic

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović konstatirali su danas da je važno ojačati rad Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini, s ciljem snažnijeg promoviranja dijaloga i tolerancije u bosanskohercegovačkom društvu.

Tokom razgovora istakli su važnost uvažavanja različitosti, saradnje i zajedničkog življenja pripadnika različitih religija u multietničkoj i multikulturalnoj Bosni i Hercegovini.

Naglašeno je kako solidarnost i tradicija međusobnog uvažavanja i poštovanja u našoj domovini posebno dolazi do izražaja u vrijeme obilježavanja blagdana, a što je prilika za jačanje veza i zajedništva u Bosni i Hercegovini.

Bećirović i Kavazović su razgovarali i o aktuelnom stanju u Bosni i Hercegovini, kao i regionu i svijetu.

Ukazano je na važnost djelovanja s ciljem zaštite i očuvanja interesa Bosne i Hercegovine, kao i intenziviranja aktivnosti vezanih za evropske i euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine.

- Također, istaknuto je da je važno podržati projekte u povratničkim sredinama, kao i one s ciljem povezivanja bosanskohercegovačke dijaspore s domovinom - saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

(Preporod.info)