A+ A A-

Reisul-ulemu Kavazovića posjetila grupa diplomata iz Evrope i Sjeverne Amerike

  • 0101

Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je u Upravoj zgradi Rijaseta posjetila grupa diplomata iz Evrope i Sjeverne Amerike, koji su članovi mreže "Transatlantic policy network on religion & diplomacy".

Reisul-ulema je gostima izrazio dobrodošlicu, te im je ovom prilikom predstavio historijat, organizaciju i rad Islamske zajednice.

Dr. Dževada Šuško, iz Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice, objasnila je da je riječ o diplomatama koji rade u ministarstvima vanjskih poslova, po pitanju religije, položaja religije u državama, slobode vjere, ljudskih prava. 

- S obzirom da se radi o međunarodnoj mreži, ova posjeta je od velikog značaja za Islamsku zajednicu. Više od sat vremena smo razgovarali sa reisul-ulemom. Smatramo da je ovaj razgovor bio od velikog značaja za Bosnu i Hercegovinu - izjavila je Šuško.

Gosti su zahvalili na prilici da razgovaraju sa reisul-ulemom, te da dobiju više informacija o Islamskoj zajednici, njenim aktivnostima, kao i drugim pitanjima. 

Posjeti je prisustvovao i bivši reisul-ulema dr. Mustafa-ef. Cerić.

(MINA)