A+ A A-

Reisul-ulema i muftija Fazlović: Islamska zajednica je posvećena miru i zajedništvu među ljudima

08 03 2023 01 reis muftija fazlovic

Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je posjetio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, a tokom sastanka su razgovarali o stanju u Muftijstvu, medžlisima i džematima na području Muftiluka tuzlanskog, o vjerskom životu i pripremama za nastupajući ramazan, te o drugim pitanjima.

Muftija Fazlović je reisul-ulemu Kavazovića izvijestio o realizaciji nekoliko važnih projekata na području muftiluka tuzlanskog.

Tokom razgovora muftija Fazlović je istakao da se u džematima i medžlisima odgovorno obavljaju poslovi u skladu s donesenim planovima i smjernicama reisul-uleme i Rijaseta Islamske zajednice.

Kazao je da je u proteklim danima posjetio veći broj medžlisa i džemata ovog muftiluka i reisul-ulemi prenio da imami i džematlije s posebnom pažnjom i dubokim povjerenjem prihvataju sve poruke svog vjerskog poglavara.

- To puno povjerenje uspostavljeno je još od vremena neposredne saradnje i zajedničkog rada kada je reisul-ulema Kavazović obavljao dužnost muftije tuzlanskog - kazao je muftija Fazlović.

Reisul-ulema i muftija Fazlović razmijenili su mišljenja i o nekim aktuelnim pitanjima.

Data je puna podrška nastojanju svih u Islamskoj zajednici da se o važnim pitanjima u našem društvu razgovara otvoreno, vodeći računa o interesima svih vjerskih zajednica i crkava i interesima društva.

Istaknuto je da je Islamska zajednica zajednica vjernika muslimana i da je posvećena miru i zajedništvu među ljudima.

(Preporod.info)