A+ A A-

Reisul-ulemu posjetio šef Misije Irana u Bosni i Hercegovini

27 02 2022 03 reis iranski atase

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je u svom uredu upriličio prijem za šefa Misije IR Iran u našoj zemlji Nj.E. Mašaallaha Šakirija (Mashaallah Shakeri).

Dvojica sagovornika razmijenili su mišljenja o aktuelnim događanjima u Bosni i Hercegovini i svijetu, te izrazili zabrinutost za permanentno pogoršavanje opće situacije.

Konstatovali su da su relacije između Islamske zajednice i nadležnih institucija IR Iran srdačni i dobri i da imaju historiju svoga razvoja. Istaknuta je obostrana spremnost da se ti odnosi nastave razvijati na principima bogobojaznosti i dobročinstva.

- Naša borba fokusirana je na tri stvari. To su vjera, sloboda i zemlja, i za to troje ćemo se boriti dokraja, do zadnjeg izdisaja - kazao je reisul-ulema

Istakao je i to da Bošnjaci sa svim narodima žele imati dobre i prijateljske veze.

- Mi duboko vjerujemo u Boga i duboko smo posvećeni miru među ljudima. Na tome nastojimo zasnovati i svoju zemlju - poručio je reisul-ulema Kavazović.

Nj.E. Mašaallah je izrazio veliko zadovoljstvo susretom s reisul-ulemom, te dodao da iranski narod u svim svojim slojevima gaji velike simpatije prema Bosni i Hercegovini.

(Preporod.info)