A+ A A-

Palestinski ambasador u oproštajnoj posjeti Reisu-l-ulemi

 

Sarajevo, 20. avgust 2014. (MINA) – Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je danas u oproštajnu posjetu palestinskog ambasadora u Bosni i Hercegovini Khaleda al - Atrasha.

20-08-2014-02-reis-apl-amb-01

Ambasador je obavijestio Reisu-l-ulemu da je Rezak Namurah imenovan za novog palestinskog ambasadora u Bosni i Hercegovini i da je on već položio zakletvu pred palestinskim predsjednikom Mahmudom Abbasom.

Ambasador al-Atrash je izrazio zahvalnost u ime palestinskog rukovodstva i naroda na pomoći koju Rijaset Islamske zajednice pruža palestinskom narodu. On je iskoristio priliku i upoznao Reisu-l-ulemu o najnovijoj situaciji u Palestini i o tome da su pregovori u Kairu između Palestine i Izraela prekinuti. Također je naglasio de palestinski narod još uvijek ima jedinstvenu vlast uprkos teškoj situaciji i pokušajima raznih zainteresovanih strana da se ta vlast razjedini.

Ambasador je zahvalio Reisu-l-ulemi na otvorenosti Rijaseta i Islamske zajednice kojem su uvijek vrata bila otvorena. Zamolio je za isto takvo gostoprimstvo novoimenovanom ambasadoru Palestine u Bosni i Hercegovini Rezaku Namurahu.