A+ A A-

Delegacija MIZ Bosanski Kobaš u Rijasetu

Sarajevo, 7. maj 2014. (MINA) – Zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić primio je danas delegaciju Medžlisa Islamske zajednice  Bosanski Kobaš. U Delegaciji su bili Mirzet ef. Pozer, glavni imam, Mustafa Mujičić, predsjednik Medžlisa, Mersija Vehabović i Mujo Mujičić, članovi Izvršnog odbora.

miz-bk-05-2014-1

Ovaj medžlis u okviru kojeg je jedan džemat trenutno ima oko sto domaćinstava i 76 članova koji žive u dijaspori, a u džematu je i 58-ero djece od kojih 43 pohađaju mekteb. Iako po broju ne tako veliki, vrijedne džematlije, predvođene Mustafom Mujičićem, koji je na čelu Odbora, uspjeli su sagraditi prije deset godina novu džamiju na temeljima u ratu porušene. Izgrađena su i prostorije mekteba i kancelarija medžlisa, a u toku je i obnova imamske kuće.

Ovo su samo neki od podataka o Medžlisu islamske zajednice Bosanski Kobaš, koje su članovi delegacije iznijeli u razgovoru sa Zamjenikom reisu-l-uleme Huseinom ef. Smajićem, zahvalivši tom prilikom na dosadašnjoj podršci i pomoći Rijaseta u njihovom radu.

Zamjenik reisu-l-uleme je obećao da će Rijaset, u skladu sa sviojim mogućnosti i dalje podržavati i pomagati ovom medžlisu.

Predstavnici MIZ Bosanski Kobaš pozvali su Reisu-l-ulemu i njegovog zamjenika da ih posjete tokom ramazana ili za  31. juli – Dan Bosanskog Kobaša kada priređuju, pored ostalog i tradicionalni mevlud.

miz-bk-05-2014-2