A+ A A-

Predsjednik Rahma internacional u posjeti Reisu-l-ulemi

Sarajevo, 6. maj 2014. (MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović  primio je danas Fahda El Shamirya, predsjednika Rahma internacional iz Kuvajta (Udruženje za blagostanje).

reis-del-rah-05-2014-1

Razgovarano je o nizu projekata Islamske zajednice, posebno onih koji se odnose na Tuzlanski muftiluk, a to su izgradnja doma za studentice u Tuzli,  izgradnja džamije u Lukavcu, te  pomoći povratnicima u istočnu Bosnu.

Reisu-l-ulema je informirao predsjednika ove kuvajtske humanitarne organizacije o stanju muslimana u Bosni i Hercegovini i potrebama Islamske zajednice kako bi mogla odgovoriti zadacima u svojoj misiji u Bosni i Hercegovini.

Reisu-l-ulema je zahvalio organizaciji Rahma internacional na dosadašnjoj pomoći u više važnih projekata, od izgradnje medresa, džamija, mekteba, kao i pomoći bošnjačkim povratnicima u RS.

U razgovoru je istaknuto da će se nastaviti dalja saradnja Islamske zajednice u BiH sa pomenutom kuvajtskom organizacijom koja je i do sada dala veliki doprinos razvoju i obnovi infrastrukture Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.