A+ A A-

Delegacija Parlamentarne skupštine Kraljevine Saudijske Arabije posjetila Reisu-l-ulemu

Sarajevo, 29. april 2014. (MINA) – Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića danas je posjetila delegacija Parlamentarne skupštine Kraljevine Saudijske Arabije na čelu sa predsjedavajućim Parlamentarne skupštine Nj.E. dr. Abdullahom bin Mohammedom Al-Sheikhom. Pored predsjedavajućeg dr. Al-Sheikha u delegaciji su bili i članovi Parlamentarne skupštine Nj.E dr. Abdulaziz bin Ibrahim As-Sab i Nj.E. dr. Ahmed bin Mohdi Ash-Shuikhan, zatim g. Ibrahim bin Abdulaziz Az-Zahem, generalni direktor za odnose sa javnošću i g. Mohammed bin Hamad Al-Barahim, šef protokola, te ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH g. Eid M. Al-Thakafi.

Reisu-l-ulema je goste iz Kraljevine Saudijske Arabije upoznao sa historijatom, ustrojstvom i aktivnostima Islamske zajednice a posebno Rijaseta. Tokom razgovora današnji gosti su reisu-l-ulemi predstavili svoje aktivnosti kao i plan rada koji provodi Parlamentarna skupština Kraljevine Saudijske Arabije. Također razgovarano je i o različitim oblicima daljeg unapređenja dosada veoma uspješne saradnje nadležnih institucija Kraljevine Saudijske Arabije i Islamske zajednice te o zajedničkim projektima od obostranog značaja.

Na kraju sastanka Reisu-l-ulema se gostima iz Kraljevine Saudijske Arabije zahvalio na posjeti te još jednom istakao značaj pomoći koju Kraljevina Saudijska Arabija kontinuirano pruža našoj domovini kako kroz obnovu i izgradnju objekata Islamske zajednice tako i kroz pomoć obrazovnim, medicinskim i drugim institucijama u Bosni i Hercegovini. 

  • 0000