A+ A A-

Utvrđen program manifestacije Dani vakufa 2014.

Sarajevo, 24. april 2014. (MINA) - U Sarajevu je danas održan sastanak Organizacionog odbora manifestacije „Dani vakufa 2014“ na kojem je prihvaćen prijedlog programa Vakufske direkcije za ovogodišnju manifestaciju „Dani vakufa“.

dan-vak-org-sas-04-2014-1

 

Prema tom programu manifestacija će trajati od 22. do 30. maja 2014. godine, a bit će održana u Sarajevu, Foči i Tešnju. Okosnicu ovogodišnje manifestacije činit će različiti sadržaji kao što su: međunarodna konferencija o restituciji i okrugli stolovi o vakufima, promocija knjige, prezentacija projekata, otvaranje vakufskog objekta Gazi Ferhad-begove medrese u Tešnju-sjedišta Medžlisa i postavljanje kamena temeljca za obnovu Aladža džamije u Foči, hutba, mevlud i izbor najistaknutijeg vakifa.

Za uspješnu organizaciju ovogodišnje manifestacije od strane Upravnog odbora Vakufske direkcije zadužen je Organizacioni odbor kojeg čine: prof. dr. Ismet Bušatlić, predsjednik, prof. dr. Enes Pelidija, član, doc. dr. Mustafa Hasani, član, dr. Senaid Zajimović, član, mr. Zehra Alispahić, član i Amir Hodžić, član.

Ovo će biti četvrta manifestacija koju Vakufska direkcija  organizira. Ona doprinosi  povećanju svijesti o značaju i ulozi vakufa u današnje vrijeme, promociji vakufa i novih uvakufljenja, kao i doprinosa u procesu povrata uzurpiranih i oduzetih vakufa, odnosno doprinosa u procesu restitucije oduzete vakufske imovine.