A+ A A-

Potpisan sporazum između Rijaseta i Ćurčića vakufa

Sarajevo, 20. novembar 2013. (MINA) - Danas je u Sarajevu potpisan sporazum između Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Udruženja građana „Ćurčića vakuf“ o korištenju poslovnih prostora u novoj zgradi Gazi Husrev-begove biblioteke.

Sporazum su potpisali reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović te Faruk Ćurčić, mutevelija, i Jusuf Tanović, predsjednik Udruženja građana „Ćurčića vakuf“.

potpisivanje-sporazuma-curcica-vakuf1

Naime, prilikom izgradnje nove zgrade Gazi Husrev-begove biblioteke Ćurčića vakuf je ustupio dio zemljišta za Biblioteku i tom prilikom je potpisan sporazum da će Rijaset nakon izgradnje Biblioteke na ime ustupljenog zemljišta Ćurčića vakufu predati na korištenje 10 poslovnih prostora.

Prema vakufnami iz prihoda koji će se ostvariti od ovih poslovnih prostora, između ostalog, finansirat će se održavanje četiri džamije: dvije u Sarajevu, jedna u Turbetu kod Travnika i Ćurčinica džamija u Livnu.

potpisivanje-sporazuma-curcica-vakuf

Vakufska direkcija, čiji je direktor hafiz Senaid Zajimović prisustvovao potpisivanju ovog sporazuma, naredne sedmice će izvršiti primopredaju poslovnih prostora Ćurčića vakufu.