A+ A A-

Reisu-l-ulema primio u nastupnu posjetu ambasadora Katara

Sarajevo, 28. oktobar 2013. (MINA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je danas u nastupnu posjetu g. Rashida Mubaraka Al-Kuwarija, novoimenovanog ambasadora Katara u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Al-Kuwari izrazio je zadovoljstvo što ima priliku da svoju diplomatsku misiju nastavi upravo u Bosni i Hercegovini, te izrazio nadu u nastavak dosada veoma uspješne saradnje Katara kako sa državom Bosnom i Hercegovinom tako i sa Islamskom zajednicom. On je također prenio selame ministra vakufa i vjerskih pitanja Katara g. Ghaith Bin Mubarak Ali Omran Al-Kuwarija te najavio njegovo prisustvo svečanom otvaranju Gazi Husrev-begove biblioteke.

Reisu-l-ulema je uputio riječi dobrodošlice ambasadoru Al-Kuwariju, zahvalivši se pritom Kataru kao jednom od najvećih direktnih investitora u Islamsku zajednicu. Reisu-l-ulema je ovom prilikom g. Al-Kuwarija upoznao sa aktuelnim projektima Islamske zajednice osvrnuvši se posebno na projekte iz oblasti obrazovanja, medija i izdavačke djelatnosti kao i podrške našim povratnicima, a ambasador Al-Kuwari je izrazio spremnost za saradnju na realizaciji istih.

reis-amb-kat-10-2013-1