A+ A A-

Reisu-l-ulema primio otpravnika poslova Ambasade SAD-a

Sarajevo, 29. oktobar 2013. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio otpravnika poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH g. Nicholasa Hilla.

reis-otp-posl-amb-sad-10-2013-1

Reisu-l-ulema i g. Hill razgovarali su o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. U razgovoru je bilo riječi o implementaciji presude Sejdić-Finci za koju je istaknuto da može biti važna poluga u unapređenju demokratije u BiH, te je istaknuto da je jednakost svih građana naše zemlje veoma važna za njenu stabilnost i dalji napredak.

Reisu-l-ulema i g. Hill razgovarali su također i o problemu izvođenja nastave iz nacionalne grupe predmeta u školi u Konjević Polju, i zahtjevima roditelja koji zajedno sa svojom roditeljima protestiraju ispred zgrade OHR-a u Sarajevu tražeći zaštitu njihovih prava. Reisu-l-ulema je još jednom uputio apel da se ispoštuju njihovi zahtjevi i omogući uvođenje nacionalne grupe predmeta kako bi se djeca vratila u školske klupe i nastavila svoj obrazovni proces.