A+ A A-

Predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Bećirović kod reisu-l-uleme

Sarajevo, 16. juli 2013. (MINA) – Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je danas u posjetu Denisa Bećirovića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

reis-db-07-2013-1

Razgovarano je  generalno o stanju u državi Bosni i Hercegovini, aktivnostima Islamske zajednice tokom mubarek mjeseca ramazana i položaju Bošnjaka i svih drugih u Bosni i Hercegovini.

- Zajednički smo se složili da u našoj zemlji treba nastaviti graditi demokratsko društvo, jačati demokratske procese, ohrabrivati ljude da se vraćaju na svoja ognjišta i  jačati državu Bosnu i Hercegovinu. Bez države BiH nema ni stranaka, ni grupnih,  ni bilo kojih individualnih interesa.

U tom smislu, poruka je s ovog sastanka da se objedine svi oni koji žele dobro Bosni i Hercegovini i  da pokušamo sarađivati na kapitalnim pitanjima za budućnost Bosne i Hercegovine. Jako dobro znamo šta su strateški ciljevi BiH. Te strateške ciljeve trebamo što prije realizirati, a to su prije svega, članstvo u Evropskoj Uniji i NATO-u. Realizacija tih strateških ciljeva je alat pomoću kojeg mi transformišemo cijelo društvo u BiH i ulijevamo ljudima jednu  nadu i povjerenje  da budućnost ipak treba da bude bolja nego što je bila prošlost, izjavio je nakon razgovora za MINU, Denis Bećirović, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.