A+ A A-

Reisu-l-ulema uručio priznanje Saifu Ahmadu

Sarajevo, 12. juli 2013. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio g. Saifa Ahmada, osnivača i direktora nevladine humanitarne organizacije „MADE in Europe“, koji je ovom prilikom reisu-l-ulemu upoznao sa njihovim aktivnostima.

reis-sa-ah-07-2013-2

Nevladina humanitarna organizacija „MADE in Europe“ svojim donatorskim aktivnostima potpomaže povratničke porodice prvenstveno u Podrinju, kroz prikupljanje humanitarne pomoći i obezbjeđivanje stipendija učenicima. U protekle dvije godine, pod pokroviteljstvom ove humanitarne organizacije tri grupe mladih muslimana volontera iz Velike Britanije boravile su među povratnicima u Istočnoj Bosni pomažući time projekte obnove i obrazovanja među povratničkom populacijom u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

U okviru današnjeg sastanka reisu-l-ulema je g. Saifu Ahmadu uručio i prigodno priznanje za dosadašnje aktivnosti koje je organizacija „MADE in Europe“ provodila i provodi na području Bosne i Hercegovine.

reis-sa-ah-07-2013-1

Inače, nevladina humanitarna organizacija „MADE in Europe“ osnovana je 2009. godine s ciljem obrazovanja i osposobljavanja muslimanske omladine širom svijeta kroz programe borbe protiv siromaštva u svijetu. Također, vrijedi pomenuti da je g. Saif Ahmad svojevremeno bio i direktor jedne od najvećih muslimanskih humanitarnih organizacija u svijetu „Muslim Aid“ koja je u tom periodu u Bosni i Hercegovini donirala preko 1,5 miliona KM vrijedne pomoći.