A+ A A-

Reisu-l-ulema primio Mutlaqa Al-Qarawija

Sarajevo, 04. juli 2013. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio g. Mutlaqa Al-Qarawija, pomoćnika zamjenika ministra za vakufe i islamska pitanja Kuvajta i zamjenika predsjednika Upravnog odbora Centra za dijalog Vesatijja iz Kuvajta. G. Al-Qarawi nalazi se u zvaničnoj posjeti Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini i Centru za dijalog Vesatijja Rijaseta Islamske zajednice koji je osnovan prošle godine. Sastanku su prisustvovali i direktor Centra mr. Senad Ćeman te direktor vakufske direkcije mr. hfz. Senaid Zajimović.

reis-m-kar-07-2013-1

Na današnjem sastanku g. Al-Qarawi upoznat je sa dosadašnjim aktivnostima Centra, a razgovarano je i o organizaciji međunarodne konferencije o islamu u 21. stoljeću u narednom periodu. Također razgovarano je i o unapređenju odnosa Rijaseta IZ u BiH i Ministarstva vakufa i islamskih pitanja Kuvajta.

Reisu-l-ulema je ovom prilikom podržao aktivnosti Centra za dijalog Vesatijja kazavši da su aktivnosti koje provodi ovaj centar važne za unapređenje suživota i razumijevanja.