A+ A A-

Reisu-l-ulema primio delegaciju grada Karlovca

Sarajevo, 04. juli 2013. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio delegaciju grada Karlovca na čelu sa gradonačelnikom Damirom Jelićem i glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Karlovac Admirom ef. Muhićem.

reis-del-kar-07-2013-1

Glavni imam Admir ef. Muhić upoznao je reisu-l-ulemu sa radom Medžlisa IZ Karlovac te ambijentom u kojem žive muslimani ovog hrvatskog grada istaknuvši posebno kvalitetnu saradnju koju ovaj medžlis ima sa gradskim vlastima. Gradonačelnik Damir Jelić ukazao je na sveprisutni problem postojanja predrasuda i stereotipa prema islamu i muslimanima te iskazao spremnost za unapređenje suživota građana ovog grada.

Reisu-l-ulema je tokom razgovora istaknuo važnost ulaska Republike Hrvatske u Evropsku Uniju izrazivši nadu da će od toga imati koristi i njeni susjedi. On je također izrazio zadovoljstvo radom Islamske zajednice u Hrvatskoj naglasivši važnost uređenja odnosa države i vjerskih zajednica na način kako je to pitanje riješeno u Republici Hrvatskoj. 

reis-del-kar-07-2013-2