A+ A A-

Učesnici takmičenja iz vjeronauke kod reisu-l-uleme

Sarajevo, 26. juni 2013. (MINA) – Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je danas učesnike Prvog međunarodnog takmičenja iz islamske vjeronauke koje je održano u Sarajevu. Učestvovale su ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije i Srbije (s područja Sandžaka).

reis-tak-isl-vjer-06-2013-1

Predstavnici prvoplasirane ekipe

U ekipnom takmičenju najbolje rezultate je ostvarila ekipa iz BiH (Nejra Avdić, Medina Mujčinović i Almedina Kobilica). Drugo mjesto pripalo je ekipi iz Hrvatske (Nerma Ibrahimkadić, Ismet Hadžić i Almira Tursunović).

U pojedinačnim rezultatima prvo mjesto pripalo je  Nejri Avdić, učenici O.Š. Hamza Humo iz Babina (Zenica), drugo Almedini Kobilica, SŠ Tehnička škola iz Zenice i treće Amini Harambašić iz Austrije.

reis-tak-isl-vjer-06-2013-2

Predstavnici drugoplasirane ekipe

Pobjednicima je diplôme uručio reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. Pobjednicima, kao i svim učesnicima takmičenja, njihovim muallimima, Vjerskoprosvjetnoj službi Rijaseta koja je organizirala takmičenje i muftiji zeničkom Ejubu ef. Dautoviću s čijeg je područja najbolja ekipa, reisu-l-ulema je uputio čestitke.

Reisu-l-ulema je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje su ostvarili i izrazio nadu da će naredno takmičenje okupiti veći broj ekipa.