A+ A A-

Reisu-l-ulema primio grupu privrednika

Sarajevo, 14. januar, 2013. (MINA) – Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je danas grupu privrednika iz Bosne i Hercegovine.

Privrednici su na početku čestitali reisu-l-ulemi  izbor na čelnu funkciju u Islamskoj zajednici, zaželivši mu uspješan rad, a zatim ga  upoznali  sa stanjem u privredi i problemima s kojim se susreći privrednici.

reis-priv.01-2013-1

Ukazali su na značaj privredne djelatnosti koju ona ima za državu i život stanovništva, pa su u tom pogledu istakli potrebu većeg razumijevanja državnih organa i političkih funkcionera i podršku Islamske zajednice. U tom pogledu, kako je naglašeno, posebno je značajno da se definiše razvojna strategija i ulaganja u povratnička područja. U razgovoru je pomenuta i ideja  formiranja Privrednog  savjeta.

Reisu-l-ulema je zahvalio privrednicima na posjeti i istakao da su razgovori ovakve vrste veoma važni, kako za državu tako i za bošnjački narod u cjelini. Predložio je da se uradi vizija o nekoliko važnih strateških pitanja oko kojih bi među Bošnjacima moralo postojati jedinstvo. Rekao je da su vrata Islamske zajednice otvorena za sve one koji žele situaciju mijenjati na bolje, pa tako i  privrednicima. Islamska zajednica i Reisu-l-ulema će u tom pogledu pomoći što je u njihovoj mogućnosti.

U razgovoru su istaknuti i potencijali koje ima naša dijaspora, kao i turski krediti za razvoj, za šta se treba bolje organizirati i efikasnije ih iskoristiti.