A+ A A-

DR.SILAJDŽIĆ U TRODNEVNOM POSJETU KATARU

katar     Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dr. Haris Silajdžić, na poziv Emira države Katar, njegove ekselencije Šeika Hamada Al-Thani-ja, sudjeluje u radu "VII međunarodnog foruma o demokraciji, razvoju i slobodnoj trgovini" koju organizira  nekoliko američkih i europskih akademskih institucija u suradnji sa vladom Katara.

     Pored dr. Silajdžića, na ovom poznatom međunarodnom forumu sudjeluje  niz vodećih svjetskih lidera i intelektualaca, među kojima su glavni tajnik UN-a Ban Ki Moon, predsjednica Finske Tarja Halonen, koja predstavlja Europsku zajednicu, predsjednik britanskog Parlamenta Jack Straw, glavni tajnik Arapske lige  Amr Musa, kanadski senator Mac Harb, nekoliko senatora  američkog kongresa, te niz akademika sa Berkeley-a, Oxford-a i drugih vodećih svjetskih univerziteta.

     Dr. Silajdžić, kao jedan od glavnih sudionika ove konferencije, će govoriti o potencijalima Bosne i Hercegovine, te pozvati investitore iz prijateljskih zemlja da ulažu u našu zemlju.

     U sklopu aktivnosti tjekom ovog posjeta, planiran je i razgovor dr. Silajdžića sa šefom Katarske države i nekoliko lidera koji sudjeluju na ovom utjecajnom forumu - kaže se u saopćenju iz Kabinet dr. Harisa Silajdžića.