A+ A A-

PRIJETNJE ZUKORLIĆU: REISU MUSTAFI EF. CERIĆU PRIJEĆENO LIKVIDACIJOM!

ceric_prijetnja     24SI - Kako saznaje ekipa emisije "B92 istražuje", Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH dr. Mustafi ef. Ceriću je prije Objediniteljskog sabora islamske zajednice u Srbiji prijećeno likvidacijom, ukoliko bude podržao sandžačkog muftiju Muamera Zukorlića.

     Krugovi bliski Zukorliću takođe su tvrdili da je muftija Zukorlić obavještavan o tome da vehabije spremaju atentat na njega.

     Sandžački muftija je pred Sabor islamske zajednice imao pojačano obezbjeđenje, zbog čega je često bio i kritikovan.

     Objediniteljski sabor je više puta zakazivan i odlagan, a kako je ekipa ove emisije saznala, reis Mustafa ef. Cerić je dan prije tog događaja primio sa broja mobilnog telefona iz mreže 064 prijeteću SMS poruku o tome da mu se sprema likvidacija, ako podrži Zukorlića.

     Muftija je više puta tvrdio da je zapravo islamska zajednica bila meta napada vehabija.

     U javnosti su se pojavile i informacije o tome da navodno postoji spisak za lividaciju nepodobnih ljudi. Prvo je to za medije izjavio reis islamske zajednice Crne Gore Rifat Fejzić. Budući da je slučaj proglašen državnom tajnom, nema zvaničnih potvrda.

     Emisija "B92 istražuje", koja se emituje u ponedeljak na TV B92 u 22 sata, istraživala je povezanost vehabija na prostoru Balkana i njihovu kriminogenu prošlost.

(http://www.24sata.info)