A+ A A-

ZAJEDNIČKO UČEŠĆE USTANOVA IZ NA SAJMU KNJIGA

knjige2     Ustanove Islamske zajednice koje u svojim aktivnostima imaju i izdavačku djelatnost zajedno učestvuju na sajmu knjiga u Skenderiji i svoju ponudu izlažu na jednom zajedničkom štandu.

     Selim Jarkoč, rukovodilac El-Kalema, Izdavačkog centra Islamske zajednice, kazao je da se El-Kalem, Fakultet islamskih nauka i Gazi Husrev-begova medresa zajednički predstavljaju posjetiocima na sajmu knjiga i učila u sarajevskoj Skenderiji.

     On je istakao da će sva izdanja El-Kalema na sajmu imati popust od 20 do 80%, a među izdanjima El-Kalema pojavit će se i izabrana djela Huseina ef. Đoze, kao i tek izašla knjiga Fethullaha Gulana "Nedoumice našega vremena".

     Također El-Kalem i Fakultet islamskih nauka će na sajmu knjiga i učila predstaviti i svoje buduće projekte, kao što su štampanje "Muqadime", u prijevodu Teufika Muftića i zajednički projekt sa Fakultetom islamskih nauka izdavanje "Tefsira Kur'ana", od šejha Šeltuta.

     Na više od 5.500 metara kvadratnih prostora, stara i nova izdanja sarajevskim ljubiteljima knjige ponudit će 180 izlagača i suizlagača, na čak 130 štandova. U sajamskoj ponudi, od 18. do 23. aprila, učestvovat će izdavači s prostora BiH, ali i Švedske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Velike Britanije, Njemačke, Irana, Francuske i SAD-a.
     Centralno mjesto, kao i do sada, bit će Bosanska kuća, na kojoj će biti organizirana većina predstavljanja novih izdanja, ali će ona ujedno biti i mjesto susreta izdavača, autora i publike te "pozornica" za čitanje proze i poezije.