A+ A A-

SPISAK STUDENATA I UČENIKA STIPENDISTA IZ BOŠNJAKA U NJEMAČKOJ

Urucenje stipendija, 16.04.07. (Custom) (2)     Imami i džematlije Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj putem fonda "Gazi Husrev-beg" pri IZ Bošnjaka, u ponedjeljak 16. aprila 2007. godine dodijelili su stipendije za 26 studenata i učenika iz naše zemlje.

     Stipendije u iznosu od 500 eura su dobili: Medina Smaka, Samedina Delić, Elvira Husić, Naila Poturović, Merima Pajević, Azra Mehić, Dženan Mašetić, Jasmina Smajić, Amir Derenić, Nihad Dreco, Šefik Čakić, Sadeta Vreo, Reuf Ibreljić i Selvedina Bešlija.

     Po 250 eura dobili su sljedeći stipendisti: Emir Grahić, Said Jašarević, Bilfan Đelilović, Merjema Uzunović, Lejla Halilović, Nermin Bektić, Ilhana Ajdinović, Omer Branković, Medina Maksumić, Sedin Šekić, Lejla Zahirović i Elzana Tarahija.              

     Dodjela je obavljena u Gazi Husrev- begovoj medresi u Sarajevu. Stipendije u iznosu od 250 EURA za učenike i 500 EURA za studente uručio je Mustafa ef. Klanco, glavni imam IZ Bošnjaka u Njemačkoj.

     Džemati i pojedinci IZ Bošnjaka u Njemačkoj svojim sredstvima putem pomenutog Fonda već šest i po godina obezbjeđuju sredstva za stipendiranje učenika i studenata u BiH.