A+ A A-

MLADIM INTELEKTUALCIMA OTVORITI VRATA

     Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas u svom kabinetu glavnog imama za Sjevernu Ameriku dr. Senada Agića i predsjednika organizacije „Odgovor na genocid“ (Answer to Genocide) iz Čikaga, mr. Mujku Erovića.

 

Silajdzic

 

    Prilikom susreta razgovarano je o kretanjima unutar bošnjačkog tijela u Americi i Kanadi, kao i načinu povezivanja sa domovinom.

    Dr. Agić je izvjestio dr. Silajdžića o razvoju bošnjačkih lokalnih zajednica na sjevernoameričkom kontinentu, kao i o monografiji 100 godina Bošnjaka u Americi, čiji je autor. 

     Dr. Silajdžić je naglasio kako on vidi veliki potencijal, pogotovo u mladim ljudima koji se školuju na renomiranim svjetskim univerzitetima.

     „Mi radimo koliko možemo da otvorimo vrata takvim ljudima,“ kazao je dr. Silajdžić. „Problemi oko nostrifikacija diploma se moraju riješiti, jer iskustva koja oni donose su potrebni Bosni i Hercegovini, pogotovo na putu ka evroatlanskim integracijama.“

    Gospodin Erović je informisao dr. Silajdžića o pomoći koju je njegova organizacija uputila udruženju Pravda za BiH. Razmjenjena su mišljenja i o budućim aktivnostima ovih organizacija, koje bi mogle proširiti sferu svoga djelovanja.