A+ A A-

DODJELA HALAL CERTIFIKATA FIRMI ''BEĆAREVIĆ'' DOO SARAJEVO

logotip     Firmi  ''Bećarević'' doo iz Sarajeva bit će uručen halal certifikat. Svečanost dodjele halal certifikata održat će se u petak, 30.03.2007. godine, u vremenu između 15,00 i 16,00 sati u prostorijama Hanikaha (preko puta Begove džamije) u Sarajevu.

     Nakon dodjele halal certifikata od strane predstavnika Rijaseta IZ u BiH, izvršit će se prezentacija i degustacija halal certificiranih proizvoda ove firme.

     Firma "Bećarević" doo je prva firma koja je u svojoj branši (halal mesnice i prerada mesa) zadovoljila zahtjeve halal kvalitete.

     Projekat ''halal kvaliteta'' pokrenut je prvenstveno s ciljem da se potrošačima u BiH omogući korištenje sigurnih i kvalitetnih halal proizvoda. Ovo je ujedno i razvojni projekat koji će podstaći investiranje u ''halal biznis'' i omogućiti lakši plasman halal certificiranih proizvoda na tržišta koja zahtijevaju halal kvalitetu  (vrijednost godišnjeg prometa halal hrane u svijetu iznosi preko 150 milijardi $).

     Sve dodatne informacije možete dobiti putem kontaktnih kanala Agencije za certificiranje: e-mail: agencija@halal.ba ili telefon: 061/193-314.

     Informacije o radu Agencije mogu se pogledati na web stranici www.halal.ba.